Hoe we te
werk gaan

Onze aanpak

We werken nauw met je samen om de situatie, cultuur en strategische doelstellingen te begrijpen, met speciale aandacht voor teamdynamiek (prepareren).

Daarna brengen we zorgvuldig kandidaten in kaart en benaderen hen doelgericht en vertrouwelijk. Met geïnteresseerde kandidaten voeren we gestructureerde interviews, ondersteund door psychometrische toetsing voor een objectieve selectie (profileren).

Eenmaal gekozen voor de finale kandidaat is een goede start en introductie binnen jouw bedrijf cruciaal. Om de nieuwe directeur effectief te laten integreren, verzorgen wij een op maat gemaakt onboarding- en executive coaching traject, met als doel dat de directeur snel en effectief van toegevoegde waarde kan zijn (positioneren).

Contractvorm
Onze aanpak richt zich doorgaans op het vinden van een directeur die minimaal twee jaar van toegevoegde waarde zal zijn voor duurzaam succes. De kandidaat gaat rechtstreeks een dienstverband of managementcontract aan met jouw bedrijf.

Voor veranderingen van kortere duur, zoals strategische herstructurering, operationele optimalisatie of het bedrijf verkoopklaar maken, biedt NextVenture ook de mogelijkheid tot het werven en selecteren van een interim directeur. Dit is ideaal voor situaties waarin een korter tijdsbestek vereist is om specifieke doelen te behalen. In dat geval sluit jouw bedrijf een interimovereenkomst met NextVenture.

Presentatie Aanpak en Voorwaarden